Френският кабелен оператор Numericable излиза на борсата

28 октомври 2013 - 14:57 |   Прочетена (867) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Френският кабелен оператор Numericable SAS ще се опита да набере около 652.5 милиона евро (900 милиона долара) в най-голямото първично публично предлагане в страната от четири години и в поредна индикация за нарастване на търсенето на активи в сектора.

Акциите ще се предлагат в диапазона 20.30 до 24.8 евро, сочат от Numericable днес. При тези стойности, цената на цялата компания би била между 5.06 милиарда и 5.57 милиарда евро, сочи изпълнителният директор Ерик Денойе. Определянето на цената при която ще бъдат продадени акциите ще стане на 7 ноември, а търговията ще стартира на следващия ден.

Numericable се присъединява към онлайн рекламната компания Criteo SA и към производителя на подове Tarkett SA, като част от серията френски компании опитващи се да се листват на борсата в Париж или в САЩ.

Ако IPO-то бъде успешно реализирано, то ще стане най-голямото в Париж от декември 2009, когато авто дистрибуторът CFAO SA набра 800 милиона евро.

Инвестиционните компании Carlyle Group LP и Cinven Group Ltd ще продадат акции на Numericable на стойност над 402.2 милиона евро, като на практика техния пакет ще съставлява голяма част от изкараното количество.

„Историята, която ви разказваме днес е за растеж, за инвестиции за ускоряването му“ – заяви Денойе – „Смятаме, че мрежата ни е достатъчно голяма, за да постигнем прогнозите си за растеж. Не се нуждаем от партньорства, не се нуждаем от нищо друго“.

Акциите на компанията, при обявения диапазон, биха се търгували при 6.4 пъти продажбите на компанията за 2012. За сравнение, при конкурентите Kabel Deutschland Holding, Liberty Global Plc, Telenet Group Holding и Ziggo NV, съотношението е 4.5 пъти.

Европейските „кабелни“ активи се радват на огромен интерес напоследък. Щатският милиардер Джон Малоун купи тази година Virgin Media и увеличи дела си в холандския доставчик Ziggo. Vodafone Group пък придоби Kabel Deutschland в Германия. В Испания Grupo Corporativo ONO SA също обмисля IPO.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »