Провал на IPO-то на румънския производител на строителни материали AdePlast

16 октомври 2013 - 13:18 |   Прочетена (1155) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Първичното публично предлагане (IPO) на румънския производител на строителни материали AdePlast се провали, тъй като бяха записани по-малко акции, от заложения минимум от 70%, съобщиха днес мениджърите на емисията.

Записалите акциите ще си получат парите обратно, съобщиха Intercapital Invest и Banca Comerciala Romana, в известие до борсата в Букурещ.

Частта от публичното предлагане предназначена за индивидуалните инвеститори е била презаписана, сочи самата AdePlast в съобщение. Компанията сочи, че въпреки провала на офертата, тя ще продължи с плановете си за развитие, като ще опита да консолидира позицията си на местния пазар.

Дружеството очаква стабилен ръст на оборота тази година, след като за първите девет месеца повишението бе от 40%.

AdePlast се опита да набере между 13 и 15 милиона евро от първичното публично предлагане, при което предложи 16.5 милиона нови акции, представляващи 33% от капитала.

Публичното предлагане, което е първо за частна компания на румънската борса от пет години, се проведе от 2 до 15 октомври.

Създадената през 1996 AdePlast притежава 9 фабрики за сухи мазилки, полистирен и бои, базирани в три града – Орадя, Плоещ и Роман. Компанията имаше нетна печалба от 16.2 милиона леи (3.64 милиона евро), при приходи от 184.4 милиона евро за 2012.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »