Много от класическите марки храни изчезват с бейби бум поколението

03 юни 2015 - 09:44 |   Прочетена (1293) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Част от най-разпознаваемите американски марки храни и напитки, като супата Campbell's, сиренето Kraft, Corn Flakes на Kellogg's и Coca-Cola Classic— губят привлекателност сред американските потребители, докато по-малки марки стават все по-популярни и завземат все по-голям пазарен дял, показва анализ на Rabobank.

„Освен ако не се предприемат дръзки мерки, има риск да последват съдбата на бейми бум поколението – с изчезването на основните им потребители, да отидат в пенсия и те”, пише Никълъс Фередей, главен глобален анализатор за потребителския сектор на Rabobank, в доклад, озаглавен „Пич, къде са ми потребителите?”

„Препозиционирането на основната марка може да се окаже нещото, което да помогне на ситуацията. Но според нас са нужни нови марки и продукти, за да се отговори по-добре на търсенето от новите потребители.”

Големите компании за храни и напитки се опитват по два начина да отговорят на промените в потребителските вкусове. Единият е като правят иновации, свързани с настоящите продукти, като използват собствените си възможности. Другият е като аутсорсват развойната дейност и разчитат на придобивания за да добавят нови храни и категории.

Но според доклада иновациите, или стратегията „изграждай, не купувай”, може да приключи с „потенциално по-голям риск” за компаниите, защото изисква „преподреждане на стратегическите приоритети и дългосрочна перспектива.”

Що се касае до придобиванията, вече има тенденция сред големите хранителни компании да купуват нишови марки в органичния сегмент и при натуралните продукти. Hormel Foods, например, обяви миналата седмица, че купува Applegate Farms, производител на органично приготвяни меса, за 775 милиона долара.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »