11 хиляди подписа против отварянето на волфрамова мина край Велинград

25 февруари 2015 - 15:49 |   Прочетена (981) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Над 11 хиляди подписа против отварянето на волфрамова мина събраха жителите на Велинград, съобщава пред Дарик кметът на общината Иван Лебанов.

Той получи подписка от представители на гражданска инициатива „За запазване на Велинград като екологично чист регион без рудодобив", местни хотелиери и ресторантьори. Подписката ще бъде внесена до областния управител на Пазарджик Трендафил Величков и държавни институции.

Планирана е среща и с депутати от региона. От общинската администрация са готови и за разговори с парламентарната комисия по околната среда и екоминистерството по проблема.

„Презумпцията, че край Велинград ще има добив на волфрам води до спад на туристи и друго отношение към турзма, и като кмет не съм съгласен с това", каза Лебанов. Той подчерта, че местният общински съвет, велинградчани и жителите на съседната община Ракитово не са съгласни с реализацията на инвестицонните намерения.

Велинградският кмет е на мнение, че може да се постигне разбирателство с фирмата концесионер и отговорните за концесията фактори, без да се стига до провеждането на протести.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »