Дерипаска очаква баланс на пазара на алуминий до 2023

22 ноември 2013 - 13:58 |   Прочетена (772) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

UC Rusal очаква подобряване на резултатите през четвъртото тримесечие, благодарение на спирането на губещи предприятия, коментира пред телевизия „Россия 24“ генералният директор на компанията Олег Дерипаска.

По думите му, последното тримесечие на 2013 ще бъде първото от пет години насам, в което производството на алуминий ще е по-малко, отколкото фактическото потребление в границите на Китай.

„Китай достигна баланс“, обясни Дерипаска, добавяйки, че Rusal се чувства както и целият пазар на алуминий, близо до достигане на баланс.

В Rusal прогнозират, че за 2013 производството на алуминий ще е на ниво 51.2 милиона тона по света, в т.ч. Китай, при 43.43 млн тона през миналата година. Потреблението ще достигне 51.4 милиона тона.

„Ежегодно, не по-малко от 3 милиона тона допълнително търсене ще идва от промишления сектор. Това означава, че до 2023 производството и потреблението на алуминий ще достигнат баланс, при 75 милиона тона“.

По думите му, допълнителният ръст в потреблението ще доведе до нормализиране на запасите в борсите и складовете и до година и половина ще е налице „истинска, основана на търсенето и предлагането цена“.

Дерипаска определя Русия като ключов пазар за Rusal. Този пазар ще гарантира допълнително търсене на 1 милион тона алуминий до 7-8 години, прогнозира той.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »