Бунт на ромите в Самоков, заради спирането на незаконното „енерго“

01 ноември 2013 - 08:24 |   Прочетена (1043) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Бунт избухна в ромската махала на Самоков, защото ЧЕЗ започна да прекъсва незаконна електромрежа, съобщи Нова телевизия. Десетки недоволни окупираха сградата на общината, стигна се и до сблъсъци с полицията.

В община Самоков има среща между представители на ромската махала и кмета. Наскоро Нова телевизия разкри функционирането на криминално „Енерго” и схема за събиране на пари за безотчетен ток.

Роми разказаха, че определени хора им осигуряват ток и после пращат малки деца да прибират парите.

"Идват деца и плащаме на тях, не разбирам нищо от тока. Даваме по 20, 30, 50 лв., някой път по 10 лв. Кой колкото има", каза жена на средна възраст.

Нова телевизия показа ромчета, които обясниха, че събират по 20 лв. за ток от къща и се отчитат на депутата от ДПС Александър Методиев-Сали. Той обаче заяви, че няма нищо общо с частното "Енерго", никой не го е търсил за това и няма да отговаря на повече въпроси по темата.

Твърди се, че от 1997 г. в махалата в Самоков се краде ток. След сигнала започнаха проверки, а електроразпределителното дружество предприе стъпки, за да защити интересите си и коректните клиенти.

От ЧЕЗ искат в дългосрочен план да решат проблема, за да няма етническо напрежение.

Къщите в ромската махала са незаконни и не могат да получат партиден номер. От дружеството все пак гарантираха, че до февруари проблемите ще бъдат решени.

Вчера тълпа роми окупира двора на Държавното лесничейство в Самоков, пише "Самоковвест". Те настояваха директорът Владимир Малинов да им даде подходящи участъци за добив на дърва за огрев.

В тяхна подкрепа се отзова депутатът Александър Методиев–Сали.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »