Chesapeake се отказа от делото за удължаване на наемите за фракинг в Ню Йорк

07 август 2013 - 12:02 |   Прочетена (864) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Chesapeake Energy сложи край на двугодишната си правна битка за правото да удължи договорите за наем, които евентуално биха й позволили да използва спорната технология фракинг, върху хиляди акри земя в щата Ню Йорк, съобщи днес Ройтерс, като се позовава на собственици и на източници от юридическите среди.

Собственици в окръзите Бруум и Тиога, които бяха отдали под наем земите на Chesapeake през последното десетилетие, се бореха срещу това компанията да удължи срока на първоначалните договори, болшинството от които бяха договорени много преди бума във фракинга в САЩ.

Сега Chesapeake са готови сами да се откажат от договорите, според писма, които част от собствениците на земите са получили от адвокат в кантората Levene Gouldin & Thompson, което потенциално означава, че собствениците на земите могат да започнат преговори с други добивни компании, при по-високи наеми, стига щатът Ню Йорк да сложи край на петгодишната си забрана за фракинг.

Решението на фирмата, което се очаква да стане окончателно ясно идната седмица, е знак за разочарованието на енергийните фирми по отношение на операциите им в щата Ню Йорк, където по-голяма част от проектите им са замразени и е индикация за това, че Chesapeake се опитват да поставят под контрол разходите си, след години в които агресивно придобиваха декари земя, нещо, което натовари компанията с дългове.

"Chesapeake се свързаха с нас и предложиха да отхвърлят жалбата си и да освободят напълно земята“, казват адвокатите от Levene Gouldin & Thompson, в писмо до един от клиентите им, собственик на земя в щата.

Chesapeake се опитваха да удължат договорите, много от които бяха подписани през 2000, при настоящите им условия, като твърдяха, че забраната върху фракинга им позволява да искат подобни условия.

Удължаването на договорите за наем означаваше, че компанията щеше да избегне предоговаряне, което най-вероятно щеше да доведе до повишаване на размера на наемите.

През 2008 щатът Ню Йорк въведе мораториум върху хидравличното разбиване, или фракинг, за да спре добива в частта на находището Марселъс, намираща се на територията на щата. Находището е един от най-огромните газови залежи в САЩ и се простира в съседните Пенсилвания, Охайо и Западна Вирджиния, които се радват на истински енергиен Ренесанс.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »