Агенция Митници „категорично“ потвърди нарушенията в данъчния склад на "Лукойл"

26 април 2013 - 16:56 |   Прочетена (665) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Приключи проверката на митническите служители в данъчен склад „Продуктопроводи - продуктопровод от „Лукойл Нефтохим Бургас" АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци" на лицензирания складодържател „Лукойл България" ЕООД относно степента на готовност за привеждане в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) и на Наредба № 3, съобщиха от Агенция „Митници" на своя сайт.

Категорично се потвърди, че поставените уреди не са преминали метрологичен контрол, както и че те не предават информация към системите на Агенция „Митници", се твърди в съобщението. Отново са установени тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите.

От Агенция „Митници" днес писмено припомниха на лицензирания складодържател „Лукойл България" ЕООД, че съгласно чл. 38 от Закона за измерванията проверките на средствата за измерване се извършват от Българския институт по метрология или от лица, оправомощени от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Констатираната липса на метрологични знаци и пломби за метрологична проверка в данъчния склад възпрепятства процедурата по одобряване на точките за контрол и оценката за съответствие на средствата за измерване и контрол с изискванията на ЗАДС и Наредба № 3.

Заключението от проверката е, че данъчнозадълженото лице не е изпълнило изискванията на Наредба № 3. За резултатите от проверката Агенция „Митници" е информирала „Лукойл България" ЕООД и министъра на финансите на Република България.

Агенция „Митници" настоява лицензираният складодържател „Лукойл България" ЕООД да предприеме мерки за привеждане на данъчния склад в съответствие с изискванията на закона. От митническата администрация са поканили представители на „Лукойл България" ЕООД, за да ги информират за констатираните несъответствия.

Агенция „Митници" очаква „Лукойл България" ЕООД да ги информира в какви срокове могат да отстранят констатираните несъответствия, за да бъде приет съвместен график за проверки.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »