Свръх волатилна търговия с биткойните, след възстановяването й

12 април 2013 - 15:39 |   Прочетена (875) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Стойността на биткойните продължи да се срива днес, след като бе възстановена търговията в Mt.Gox, най-голямата борса за търгуване с виртуалната валута.

Валутата падна до цена от 75 долара, преди да се изстреля до 102 долара и след това да падне обратно до 95 долара тази сутрин.

Цената бе 120 долара, когато търговията бе спряна за 12 часа в четвъртък на Mt.Gox, след предшестващ значителен спад. От борсата коментират пред CNBC, че повишеното търсене е довело до забавяне на системата, като за това са допринесли и т.нар. denial-of-service или DoS атаки, които забавят сайта и поръчките и паникьосват продавачите.

"Жертви сме на атаки всеки ден, но в последните няколко дни са наистина по-мощни от обикновено“, казва Гонзаг Гат-Бушери, директор „Комуникации“ в Mt.Gox.

„Използват „зомби“ компютри или хакнати сървъри за да изпращат много трафик към нашите сървъри. По тази причина, не можем да направим много...“.

Биткойните, описвани от мнозина като класическа пирамидална схема и възхвалявани от други като бъдещето на парите, паднаха в последните дни значимо, от върха от 266 долара достигнат в сряда до 75 долара по-рано днес, припомня CNBC.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »