Nestle инвестира в кафе център в югозападната китайска провинция Юнан

05 април 2013 - 09:23 |   Прочетена (785) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Световният хранителен гигант Nestle планира да построи кафе център в югозападната китайска провинция Юнан.

Според меморандума за разбирателство, подписан между регионалното правителство в Пу`ер и Nestle, базираната в Швейцария компания ще инвестира 100 милиона юана (15.97 милиона долара) за построяването на институт по кафе фермерство, складове и лаборатория.

Институтът, който ще е най-големият по рода си в Китай, ще осигури обучение за 5000 производители на кафе, агрономи и бизнесмени годишно.

Пън Юануо, заместник-кмет на Пу`ер коментира, че инвестицията на Nestle ще превърне града в „кафе столицата на Китай“, ще повиши доверието на местните производители и ще неутрализира негативните ефекти от слабия световен пазар.

"Nestle има доверие в дългосрочното развитие на Юнан“, коментира Хайко Шипер, управителен директор на компанията за Китай.

Шипер коментира, че компанията в последните години увеличава покупките на зърна от Юнан. Провинцията е продала 22 000 тона кафе на Nestle през последните две години, стана ясно от думите на Шипер.

Пу`ер е най-големият център на кафени плантации в провинция Юнан. Самата провинция има 98-процентов дял от производството на кафе в Китай. През 2012 градът произведе 36 500 тона кафе.

Градът се намира в близост до границата с Виетнам, най-големият световен производител на кафе от сорта робуста.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »