Изплащането на субсидиите за качествени плодове и зеленчуци остава за април

19 март 2013 - 13:47 |   Прочетена (592) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Административни неуредици са попречили на изплащането на субсидиите за качествени плодове и зеленчуци, което трябваше да стане до 15 март, съобщи вестник "Капитал Daily".

От Държавен фонд "Земеделие" коментират, че в момента се работи по въпроса и парите ще бъдат преведени на фермерите до средата на април. През ноември отново административни проблеми по тази схема за малко да блокират подаването на документи по нея, заради липса на одобрен формуляр за кандидатстване.

Тези субсидии ще се изплащат за пръв път. От областните земеделски служби са обяснили на стопаните, че не знаят кога ще стане плащането.

От фонд "Земеделие" посочват, че в момента се обработват подадените данни от агенцията по храните. Отделно от това се очаква и земеделското министерство да издаде указания за начина на калкулиране на субсидията.

Работата по тази схема за подпомагане започна още през пролетта на миналата година, но след това имаше редица проблеми - със сертификацията, с подаването на документи, след което срокът за кандидатстване беше удължен.

За да получат парите, продукцията на стопаните трябва да отговаря на изисквания за размер и форма. Няма обаче такива за препаратите, които се използват. 

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »