„Топлофикация-София“ - готова да поеме топлинното счетоводство в цяла София

01 февруари 2013 - 15:57 |   Прочетена (706) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Още следващата седмица "Топлофикация" - София ще внесе предложение в Столичния общински съвет - да се инициират законодателни промени за преносимост на данните от дялово разпределение. Това каза на пресконференция Стоян Цветанов, изпълнителен директор на „Топлофикация” – София, цитира го Агенция „Фокус”.

„Фирмите за дялово разпределение имат своето място на пазара, не бих искал да стигнем до там, че да махнем топлинните счетоводители, тъй като се казва, че ще се внесат законодателни промени за махане на топлинните счетоводители. В случай, че наистина се стигне до там, ние ще предложим да поемем дяловото разпределение в цяла София“ – коментира Цветанов, като добавя, че неговото лично, „експертно виждане“ е - пълна либерализация на пазара на топлина.

„Това означава, че ако искате да смените топлинния си счетоводител, може да го направите във всеки един момент, когато пожелаете. Отваряйки пазара по този начин, ще се даде повече избор на хората, както и ще се осигури по-голяма конкуренция“, коментира директорът на столичното парно.

Физически отчет на уредите в цяла София е невъзможен. По-почтено е когато пазарът е отворен, казва още Цветанов.

„От тази година постепенно ще преминем към отчитане на топломерите в абонатните станции по дистанционен път. Това ще помогне, от една страна, да няма човешка намеса при отчитането, както и ще се съкрати времето на отчитане“, обяснява той.

По негови думи, ще се направи промяна в начина на отчитане на топлоенергия, и ще се поиска преминаване към месечно отчитане на уредите за дялово разпределение.

Грешки – само в 113 апартамента

Изпълнителният директор на "Топлофикация" - София представи резултатите от проверката на декемврийските сметки за парно. Проверени са
4002 домакинства, които са една значителна част от всички граждани, които използват услугите.

„Бяха открити грешки в 113 апартамента, които ще бъдат отстранени при следващата – февруарска сметка. Вината за тези грешки е на двама наши служители и на едно от дяловите разпределения“, обяснява още Цветанов.

„Днес по никакъв начин няма да се занимавам с икономическото и финансовото състояние на фирмата, а ще се занимавам с важните в момента въпроси. Този въпрос (б.р – за грешките)съществува от последните 10 години, откакто беше създадено дяловото разпределение. Разликата между всички направени проверки през годините, е че в момента в "Топлофикация" текат 4 проверки. Ние сме открити, важно за обществото е "Топлофикация" София да бъде постоянно проверявана“, казва по отношение на течащите в дружеството проверки Цветанов.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »