116 заявления по схемата „de minimis” са подадени в Благоевград

25 септември 2012 - 13:07 |   Прочетена (598) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

116 заявления по схемата „de minimis” са подадени в областна служба ''Земеделие'' в Благоевград. Това съобщи пред Радио “Фокус” - Пирин директорът на институцията Георги Качев. Схемата е за подпомагане на земеделските производители от сектор „Плодове и зеленчуци”.

 На подпомагане подлежат регистрираните до 31 юли тази година земеделски производители на домати и краставици, пипер, моркови, дини, пъпеши, зрял лук, главесто зеле, гъби „Печурка” от сектора на зеленчуците, както и ябълки, праскови, кайсии, череши, сливи, вишни и круши от сектора на плодовете.

Минималните изисквания за размера на стопанството е 1 декар за масивите, заети с плодове или зеленчуци, за производителите на гъби „Печурка” няма такъв праг.

Качев обясни, че периодът за сключване на договори между земеделските производители и Държавен фонд „Земеделие” е от 8 до 17 октомври, като средствата за държавната помощ „de minimis” ще бъдат изплатени до 22 октомври. Бюджетът на помощта за 2012 г. е 8 млн. лв. за плодове и зеленчуци и близо 528 хил. лева за гъби „Печурка”. Всеки земеделски производител може да получи до 7500 евро в рамките на 3 последователни години.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »