ЧЕЗ подкрепи шампионата по пестене на енергия

13 март 2012 - 12:18 |   Прочетена (520) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

ЧЕЗ Електро България подкрепи европейското състезание за пестене на енергия в домакинствата „Климатична купа за граждани на Европа”, съобщиха от дружеството. В него участват домакинства от 10 държави и области, които се състезават на национално и европейско ниво.

На 15 март (четвъртък) от 10:00 часа в БТА на бул. „Цариградско шосе“ № 49 ще се проведе пресконференция за форума. Участие ще вземат инж. Здравко Георгиев, изпълнителен директор, Софийска енергийна агенция - СОФЕНА, Зорница Йорданова, директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите” в „ЧЕЗ Електро България” АД.

В „Климатична купа за граждани на Европа” домакинствата от България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Ирландия, Италия, Кастиля и Леон, Каталуня, Латвия, Малта се състезават за намаляване на емисиите си от въглероден диоксид.
Българският шампион ще присъства и на международната церемония за награждаване в Брюксел, която ще се проведе по време на Седмицата на устойчивата енергия през юни 2012 г.

Засега България се нарежда сред челните места в класацията. Националните победители ще бъдат излъчени в три категории с общ награден фонд 2000 евро.
На пресконференцията ще бъдат представени възможностите за икономия на енергия в домакинствата.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »