Със скандали започна участието на българските фирми в московското изложение „Продекспо“

14 февруари 2012 - 12:08 |   Прочетена (503) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Със скандали и проблеми започна участието на българските фирми в престижното московско изложение "Продекспо 2012" - най-голямото изложение за храни и напитки в Русия и Източна Европа. Заради закъсняло плащане, националният ни щанд беше сглобен набързо с подръчни материали, съобщава кореспондентът на БНР. 

Начинът, по който се представя България на това международно изложение, е унизителен и за страната ни, и за производителите, които търсят реализация на руския пазар, възмущаваха се представители на 14-те български фирми.

Организаторът на българското участие - Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, не само не изпрати свой представител в Москва, но и не преведе своевременно парите за двата щанда.

Като резултат - те не бяха готови за откриването на "Продекспо" и трябваше да се сглобяват в последния момент от очукани и явно бракувани разнородни витрини. А декорите с незряло кисело грозде направо отблъскват посетителите, смята Лилия Гюрова, която ръководи винарска изба:

„Някъде по веригата нещо издиша. Лоша е връзката между България и руския "Експоцентър", просто няма координация, за да се уточнят нещата. И декорите не знам кой ги оформя, но просто е грешно да се хвърлят пари и да не се прави нищо. Това който и да го види, няма да реши да пие вино от това грозде, което е зелено и по-скоро ще си помисли за вкиснало вино“.

Българските участници с горчивина се шегуваха, че ако имаше конкурс за най-зле оформен национален щанд, страната ни щеше да е без конкуренция.

 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »