Monsanto прогнозира добра печалба, благодарение на продажбите на ГМ-семена в Бразилия

06 октомври 2011 - 10:32 |   Прочетена (657) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Monsanto, най-голямата световна компания за производство на семена, прогнозира по-висока от очакваното печалба за фискалното първо тримесечие, благодарение на нарасналото търсене на генетично-модифицирани семена от латиноамериканските фермери.

Печалбата на компанията ще е между 10 и 15 цента на акция, за първите три месеца на фискалната година, започнала на 1 септември, съобщи базираната в Сейнт Луис, Monsanto.

„Те наистина успяват да реализират приказката си, за растеж от порядъка на умерен двуцифрен темп“ – коментира Крис Шоу, анализатор на Monness Crespi Hardt & Co

Изпълнителният директор Хю Грант планира да повиши цените на семената с до 10% през фискалната 2012, на фона на ръста от 25% в цената на царевицата за последните 12 месеца на борсата в Чикаго.

Грант планира още да повиши продажбите на убиващата вредителите царевица в САЩ, като в същото време стартира продажбите на първата соя произвеждаща инсектициди в Бразилия и разшири продажбата на модифицирана царевица в Аржентина.

„Ръстът във възможностите пред царевичното производство в Бразилия и Аржентина е един от най-големите индивидуални източници на растеж през идните няколко години“ – коментира Грант по време на конферентен разговор с анализатори и инвеститори. Латинска Америка се превърна в двигател на търсенето на биотехнологични семена, посочва той.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »