Отчетът на КТБ за първото тримесечие е изпратен на прокуратурата

18 май 2015 - 12:14 |   Прочетена (2182) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Отчетът за първото тримесечие на Корпоративна търговска банка (КТБ) и списъкът с предсрочно изискуемите кредити са изпратени в прокуратурата. Това става ясно от седмичния доклад на синдиците, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете.

Продължава работата им по обявяване за недействителни на цесии и прихващания, направени след отнемане на лиценза на банката.

В отчета за първото тримесечие на Корпоративна търговска банка, публикуван на сайта на Фондовата борса, пише, че 99 процента от кредитния портфейл на банката е класифициран като "нередовен", а лошите кредити са над 4.9 млрд. лева.

В доклада по дейността си синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев са написали, че заверено копие на неконсолидирания отчет за първото тримесечие е изпратено в Софийска градска прокуратура. Там е изпратен и списъкът с длъжниците на КТБ, чиито кредити са предсрочно изискуеми поради необслужване.

Без да бъдат обявявани имената на длъжниците, става ясно, че синдиците продължават и работата си с частни съдебни изпълнители за принудително събиране на банкови обезпечения.

От доклада на синдиците се вижда, че продължава образуването и воденето на съдебни действия по производства по несъстоятелност, предава БНР.

 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

Мария
19 май 2015 - 14:49
1
Трябва да се види, кой е получил необезпечен кредит и на каква сума възлизат тези кредити. Макар че като че ли и това е поредната манипулация, защото каквото и да се случва за КТБ най-значимите въпроси са кой взе парите и кой ще поеме отговорността?
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »