Средната сметка за електроенергия в Западна България през юни е 32 лева

24 юли 2014 - 11:42 |   Прочетена (700) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Средната сметка за електроенергия в Западна България през юни е 32 лева, при 196 КВТч средно потребление, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Сумата е с близо 6% по-ниска в сравнение с юни 2013 г., когато потребителите са платили 34 лева при по-малка средна консумация - 194 КВТч. Въпреки нарасналата консумация през настоящата година, средната сметка е по-ниска поради намаленията в цената на електроенергията през 2013 г.

През лятото традиционно в почти всеки дом и офис има включен климатик или вентилатор. В тази връзка от компанията напомнят на клиентите, че при покупката на електроуред е важно да вземат предвид и неговия енергиен клас. На практика, макар и по-скъпи като първоначална инвестиция, уредите с по-висока енергийна ефективност бързо се изплащат благодарение на по-ниския разход на електроенергия, сочат от ЧЕЗ.

Насърчаването на разумната употреба на електроенергията и повишаването на енергийната ефективност са важна част от концепцията за корпоративна социална отговорност на ЧЕЗ и са в съответствие с Директивата за енергийна ефективност при крайното потребление и енергийните услуги.

През декември 2013 г. компанията предложи на клиентите си 10 лесни стъпки, които могат да намалят консумацията на домакинствата с до 15%. Проведе се и онлайн игра „Академия Енергия“, чиято цел също бе да даде полезни напътствия за лесно намаляване на потреблението в бита.

Тази година ЧЕЗ поставя основен фокус върху възпитаването на децата в принципите на енергийната ефективност. В периода февруари-април компанията организира поредица от обучителни беседи на тема „За децата и енергията”, в рамките на които разказа на 1500 ученици от 18 училища в Западна България за начините за разумно използване на електроенергията. Като продължение на инициативата служители на ЧЕЗ проведоха и серия от уроци по въпросите за безопасната употреба на електроенергията.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »