ЧЕЗ планира да инвестира 6 милиона лева в подстанциите „Младост“ и „Фестивална“

12 май 2014 - 09:14 |   Прочетена (579) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

През следващите три години ЧЕЗ „Разпределение България” планира да инвестира 6 милиона лева за реконструкция, модернизация и повишаване на капацитета на подстанция „Младост“ и подстанция „Фестивална“. Това казва в интервю пред Агенция „Фокус” Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Двата проекта ще стартират през 2015 г. и ще доведат до подобряване на качеството на доставяната електрическа енергия на стотици хиляди клиенти. Третият проект, чиято реализация също е планиран за 2015 г., е изграждането на втора напречна връзка между диагоналите между подстанциите „ТЕЦ София“ и „София Юг“ и подстанциите „Хаджи Димитър“ и „София Изток“. Тази връзка ще подобри сигурността и непрекъснатостта на електрическата енергия за потребителите от седем софийски подстанции. Инвестицията ще бъде на стойност 7.7 млн. лева”, допълни още Петър Докладал. 

С тези обекти ЧЕЗ ще осъвремени 110-киловолтовата мрежа съгласно развитата от компанията стратегия. „Чрез тяхната реализация чувствително ще се повиши сигурността и качеството на електроснабдяването на града, за да може то да отговори по-пълноценно на изискванията на една модерна европейска столица”, заявява Петър Докладал.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »