Обявено бе частично бедствено положение на територията на „Полимери”

08 януари 2014 - 12:55 |   Прочетена (954) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Кметът на Община Девня Атанас Кузев обяви частично бедствено положение на територията на „Полимери” в промишлената зона на общината за срок от 30 дни, считано от 9 януари.

Пред Радио „Фокус” – Варна кметът на общината посочи, че решението е взето след заседание на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия в присъствието на областния управител.

Поводът е минимизиране на риска от екологична авария и предприемане на действия за осигуряване на безопасност и сигурност на населението на Девня.

Кузев коментира, че през празничните дни също е имало изтичане на дехлоретан, който е силно запалим.

„Раздвижване на ситуацията няма, освен авариите”, каза кметът на Девня. Той допълни, че нито институциите, нито собствениците на предприятието правят нещо за нормализиране на ситуацията и зададе въпрос, кой би живял в близост до една безстопанствена екологична бомба.

Атанас Кузев посочи, че веднага са били предприети и мерки за неутрализиране на теча, като са били извикани инженери, които са работили преди в предприятието. „От Гражданска защита също се отзоваха, локализирахме теча, но въпросът е какво би могло да стане утре?”, попита реторично кметът на Девня.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »