Корадо-България ще инвестира 2.5 милиона евро във втора линия за радиатори

06 август 2013 - 09:35 |   Прочетена (836) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

 Базираният в Стражица производител на радиатори Корадо-България АД (4KX), свиква извънредно общо събрание на акционерите. Събранието е насрочено за 25 септември.

Управителният съвет на дружеството предлага на акционерите да гласуват за закупуването на технологично оборудване.Използваната към момента технология е стара, сравнително често дефектира и съществува опасност от спиране на производството за продължителен период от време, което поставя в опасност изпълнението на заявките на клиентите, сочи управителния съвет.

Мажоритарният собственик на дружеството (чешката Корадо АД държи 98.2%) има стратегически интерес от разширяване на производството и асортимента в дружеството, респективно развитие на дейността му, сочи се в мотивите.

Според одобрения проект се предвижда извършване на инвестиции в прогнозен размер на 2 544 000 евро, от които:

за закупуване на втора линия за производство на панелни радиатори – 1 850 000 евро

разходи свързани с демонтаж, транспорт, проектна документация, монтаж, закупуване на нови матрици и други – 694 000 евро. /става въпрос за прогноза, която може да бъде коригирана по отношение размера на предвидените разходи в двете посоки с плюс - минус десет процента/

Според разработения проект, посочените разходи са за покупки и за заплащане на спомагателни дейности, до окончателното пускане в експлоатация на втората линия.

Предлага се линията да се закупи от дружеството: Muhr Metalltechnik Gmbh + Co.KG,  Dia – therm – Strase 1, D – 57 482 Wenden – Altenhof, Germany.

Предвижда се инвестицията да се извърши в срок до края на 2014 година на ниво въвеждане в експлоатация на линията.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »