С проекта по ОП „Конкурентоспособност“ Алкомет ще съкрати енергийните разходи с 30%

05 ноември 2012 - 12:50 |   Прочетена (1089) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

С проекта по Оперативна програма „Конкурентоспособност“ фирмата „Алкомет“ АД, гр. Шумен ще съкрати енергийните си разходи с 30 %. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който заедно с премиера Бойко Борисов и министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов откриха нови производствени мощности в завода, съобщиха от министерството.

Това е един от най-мащабните инвестиционни проекти на компанията на стойност 15 млн. евро. Благодарение на тази инвестиция се очаква в началото на 2013 г. капацитетът на валцовия цех да достигне от 55 хил. тона годишно - 80 хил. тона, а годишният оборот на предприятието да достигне до 200 млн. евро.

Компанията е бенефициент по ОП „Конкурентоспособност“ - процедура „Инвестиции в зелена индустрия“. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 3 806 726 лв. С реализирането на проекта се очаква да бъдат разкрити нови 36 работни места.

Министър Добрев подчерта, че „Алкомет“ АД е най-големият доставчик на европейския пазар на потребителско фолио с пазарен дял от 20%. За последните 13 години в предприятието са вложени повече от 65 млн. евро.

Миналата година „Алкомет“ АД е получило сертификат за инвестиция клас А в размер на 26.8 млн. лв. за изграждане на леярска линия и фолиев стан.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »