Доходността по 10-годишните щатски ДЦК нарасна до най-високите нива от 2011

16 май 2018 - 11:26 |   Прочетена (3071) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Доходността по бенчмарковите, 10-годишни щатски ДЦК, нарасна до най-високите нива от 2011 година, а двугодишните книжа се търгуват при най-високата им доходност от 2008, след силните данни за производствената активност и за търговията на дребно в САЩ.

Доходността по 10-годишните книжа нарасна с 9 базисни пункта, до 3.091 процента, над нивата от 3.03%, достигнати в края на април, като по този начин се покачиха до най-високата им стойност от 2011. Двугодишните книжа се покачиха до 2.589%, най-високото ниво от 11 август 2008.

 Доходността по 30-годишната облигация също нарсна, до 3.22%, най-високото ниво от 26 април насам.

„Има няколко икономически проблема, които трябва да бъдат следени, и докато икономическият растеж е стабилен, призивите Фед да повишава лихвите ще са гръмки“ – коментира Кевин Гидис, директор на анализаторите на Raymond James за сектора на книжата с фиксирана доходност.

„Отгоре на това, финансовото министерство ще трябва да излиза с по-големи и по-големи аукциони през годината, за да смогне на амбициозните планове за растеж на Белия дом“.

Министерството на търговията обяви вчера, че продажбите на дребно в страната са нараснали с 0.3% през април, докато цифрите за март бяха ревизирани нагоре, до ръст от 0.8%. Разходите нарастват повсевместно в търговията на дребно, водени от продажбите на мебели и облекло.

В същото време един от основните производствени индекси, New York Empire State Index, отбеляза показание от 20.1 пункта, при прогнозирани 15 пункта.

Инвеститорите залагат на това, че Фед ще продължи да повишава лихвите, дори това да е за сметка на изнервяне на финансовите пазари. За първи път в понеделник трейдърите оцениха вероятността за четвърто повишение на лихвите за тази година от Фед на над 51%. Силните данни от снощи само засилват тази вяра.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »