Фонд мениджър №1 в Европа: Борсовото рали в САЩ може да не трае дълго

13 януари 2017 - 12:52 |   Прочетена (9499) |   Препоръчай (1) |   Коментари (1)

Amundi SA, най-големият европейски фонд мениджър, коментира, че инвеститорите, които отведоха до нови върхове щатските акции, заради очаквания за фискални стимули от администрацията на Тръмп, може да се окажат неприятно изненадани.

Въпреки че правителствените разходи и данъчните облекчения може да се окажат ключови за икономическия растеж на САЩ , републикански законотворци настояват фискалните мерки да не повишават дефицита, обяснява позицията на базирания в Париж фонд мениджър Дидие Боровски, директор на макроикономическия екип на фирмата.

Дори Тръмп да успее да прокара стимули, те едва ли ще окажат ефект върху икономиката преди 2018, сочи Боровски.

“След избора на Тръмп, пазарите реагираха така, все едно няма рискове. Щатската фондова борса може да се балонизира допълнително, предвид това, че рисковете стават все по-асиметрични. Това ще е добра възможност да се преместят доста средства на облигационните пазари”.

Изненадващата победа на Тръмп изкара инвеститорите от облигациите и ги накара да инвестират на фондовия пазар, ускорявайки масивния поток на средства, който според много инвеститори може да продължи с години и да сложи край на многогодишното рали на облигационния пазар. Стойността на глобалните фондови пазари достигна 68 трилиона долара, при 65 трилиона в деня преди избора на Тръмп. Облигациите изгубиха 2 трилиона долара от стойността си за същото време.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

Владимир Петров Атанасов гр.Сандански ул.Н Вапцаров 37
15 януари 2017 - 19:13
1
Временните успехи тук и там забавят, но далеч не предотвратяват пропадането и на капитализма в пропастта погълнала на времето "СОЦА" !!!
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »