CNN: Клинтън отново надделя над Тръмп в дебатите

10 октомври 2016 - 11:36 |   Прочетена (5941) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Макар Доналд Тръмп да надминава очакванията, Хилари Клинтън отново е победител във втория пряк президентски дебат между двамата, коментира телевизия CNN, позовавайки се на гласуване от страна на наблюдатели на медията и агенцията за проучване на пазара ORC International.

Според резултатите Клинтън е събрала 57% от гласовете на наблюдателите, а Тръмп – 34%.

Изданието припомня, че подкрепата за Клинтън след първия дебат е била 62%.

Изключително ожесточен, посветен на лични нападки, вместо на политика, доказателство, че Доналд Тръмп няма понятие от проблемите, за които говори – така основни американски медии описват втория президентски дебат между кандидатите на Републиканската и Демократическата партия.

Квалификацията "ожесточен" е на "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост", според CNN снощното шоу е било "противно", за Fox News дебатът е бил "груб", а Politico го определя като "най-грозният в американската история".

 "В продължение на 90 минути Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън се обвиняваха взаимно в лъжи, ненадежност и некомпетентност, спорейки не толкова за политическите си програми, отколкото за характерите си", пише електронното издание Politico.

 Двамата кандидати пропуснаха традиционното ръкостискане в началото, а в последните минути, когато модераторът Андерсън Купър ги призова да кажат нещо позитивно един за друг, Клинтън похвали децата на Тръмп, докато бизнесменът призна на опонентката си, че не се отказва от целите си.

 Дебатът бе проведен в критичен за Тръмп момент – изтеклият в петък запис, в който той обяснява вулгарно, че може да прави каквото пожелае с жените, защото е "звезда", нанесе тежки поражения на кампанията му, макар това далеч да не е ново или скандално Редица висши републиканци оттеглиха подкрепата си за бизнесмена на фона на и без това спадащата подкрепа за него.

 "Това е сексуално насилие. Вие се хвалехте, че сте извършили сексуално насилие", отбеляза модераторът Андерсън Купър и попита Тръмп дали разбира значението на думите си отпреди десет години.

 "Изобщо не съм казал това. Не мисля, че разбирате какво казах. Това бяха просто приказки. Не съм горд с тях, но бяха просто приказки", бе отговорът. Близо 90 минути преди дебата Тръмп се появи публично с четири жени, твърдящи, че са били сексуално тормозени от Бил Клинтън и заплашвани от съпругата му.

Тръмп заяви, че ако влезе в Белия дом, Клинтън ще иде в затвора заради скандала с имейлите й и я обвини, че таи "омраза в сърцето си". Той нарече и подкрепата на Бърни Сандърс за нея "сделка с дявола".

В един момент Клинтън изпусна нервите си, обвинявайки Тръмп, че прави всичко възможно, за да прикрие скандала в кампанията си и факта, че републиканците го напускат. От своя страна бизнесменът се оплака, че модераторите позволяват на бившия държавен секретар да говори по-дълго, а него го прекъсват и заяви, че са "трима срещу един".

Клинтън заяви, че тези избори са различни от всички други моменти, в които демократите и републиканците са се изправяли един срещу друг. "Никога не съм поставяла под въпрос способностите им да управляват. Доналд Тръмп е различен". Бившият държавен секретар заяви още, че републиканецът живее в "алтернативна реалност".

 На въпрос на модераторката Марта Радац за позицията на кандидата за вицепрезидент на Тръмп – Майк Пенс, спрямо Сирия, бизнесменът отвърна "Не сме го обсъждали. Не съм съгласен с него". Той коментира още, че ключовият град Алепо, където в момента се водят сражения, "на практика е паднал" и след това продължи да говори за Мосул, който всъщност е в Ирак.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »