ФБР и прокуратурата в САЩ водят разследване срещу Сеп Блатер

03 юни 2015 - 09:22 |   Прочетена (1257) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Федералното бюро за разследване (ФБР) и прокуратурата в САЩ водят разследване срещу президента на Световната футболна федерация (ФИФА) Сеп Блатер, който неочаквано обяви вчера, че напуска поста си, само няколко дни след като бе преизбран на поста.

Това съобщи американската телевизия Ей Би Си Нюз, като цитира запознати със случая източници, предаде Ройтерс. Блатер обяви решението си шест дни след като ФБР арестува длъжностни лица от ФИФА по обвинения в корупция.

След това той бе преизбран за пети мандат като президент на футболната федерация.

Президентът на ФИФА обяви, че подава оставка като ръководител на световната футболна федерация, след като „напълно е преосмислил” президентството си в последните дни.

Само преди няколко дни 79-годишният швейцарец спечели изборите за ръководител на ФИФА и започна своя пети мандат начело на организацията. Снощи на специална пресконференция той заяви, че подава оставка, а неговият наследник ще бъде избран на специален конгрес. Конгресът за избор на нов президент ще се проведе между декември 2015 и март 2016 г.

Блатер каза, че разтърсената от скандали ФИФА има нужда от „тотална реконструкция” и че той „напълно е преосмислил” президентството си в последните дни. Той добави, че гласуването „не е подкрепено от всички от футболния свят”.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »