Обама, Меркел и Камерън не изключват нови санкции над Русия

19 юли 2014 - 11:22 |   Прочетена (751) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Американският президент Барак Обама разговаря вчера с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън за потенциалната нужда от още санкции срещу Русия, ако тя не предприеме стъпки за деескалиране на ситуацията в Украйна,  заяви Белият дом, цитиран от "Ройтерс".

Белият дом посочва, че макар Обама и Меркел да са се разбрали да продължат усилията за намиране на дипломатическо решение на сегашната криза, те са препотвърдили решимостта си да останат в тясна връзка, докато обмислят какви допълнителни санкции може да са необходими.

Меркел и Обама обсъдиха затягането наскоро на санкциите на САЩ и ЕС срещу Русия. Те за пореден път обвиниха Москва, че "продължава да играе роля в дестабилизирането на Украйна", предаде ИТАР-ТАСС.

Обама и Меркел посочиха също, че "всички страни трябва да гарантират на участниците в международното разследване (на случилото се с малайзийския самолет) пълен, безопасен и безпрепятствен достъп до мястото на инцидента, за да може незабавно да започне достоверно разследване". Двамата "отбелязаха необходимостта всички улики да останат непокътнати в Украйна", посочва ИТАР-ТАСС.

В отделен телефонен разговор Барак Обама и Дейвид Камерън "повториха нуждата от нови действия, ако Русия продължи да не предприема стъпки" за деескалация на конфликта в Украйна, заяви още американското президентство, цитирано от "Ройтерс".

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »