Йелън: Икономиката на САЩ се подобрява, но е рано за повишение на лихвите

17 юли 2014 - 09:03 |   Прочетена (523) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Икономиката на Съединените щати продължава да се подобрява, но възстановяването й все още не е пълно. Това заяви председателката на Федералния резерв на Джанет Йелън  в Сената, фокусирайки върху слабото покачване на работните места и слабия растеж на заплатите, които са от най-голямо значение за оздравяването на икономиката, предава кореспондент на БНР. 

В защита на позицията на Федералния резерв, председателката Джанет Йелън каза, че ранните признаците на овладяване на инфлацията не са достатъчни, за да се ускорят плановете за повишаване на лихвените проценти.

Това се очаква да стане в средата на следващата година. Всъщност, лихвените проценти могат да се променят и по-рано, и по-бързо, ако данните показват подобряване на пазара на труда по-бързо от очакваното, уточни тя. 

След резкия икономически спад през първото тримесечие, дължащао се до голяма степен на лошите метеорологични условия, през второто тримесечие има подобряване на показателите за производството и разходите. Равнището на безработицата е спаднало почти с 1.5 % през последната година и възлизаше на 6.1 % през юни. 

 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »