Хвърлиха обувка по Хилъри Клинтън по време на конвенция

11 април 2014 - 11:07 |   Прочетена (620) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Хилъри Клинтън избегна хвърлена по нея обувка, изрази учудване, пусна няколко шеги, които предизвикаха ръкопляскания и продължи с речта си, по време на конвенция в Лас Вегас, предава Асошиейтед прес.

Моменти по-късно, докато все още бе под светлините на прожекторите, бившият държавен секретар спокойно коментира темата за „атмосферата и отношението в политиката”, на които, според нея, липсва гъвкавост и са екстремистки.

„Демокрацията не работи по този начин”, коментира Клинтън, която получи извинения и въпроси от Джери Симс, напускащия поста председател на Института на рециклиращите скрап индустрии.

„Хората поставят вярванията и опасенията си на масата, и работят по изглаждането им”, коментира Клинтън.

Жена от публиката бе задържана, след като призна, че тя е хвърлила обувката. Тя, обаче, отказва да коментира защо го е направила.

„Някой хвърли нещо по мен ли?”, заяви Клинтън, след като предметът прелетя покрай нея на сцената в курорта Мандалей бей. „Това да не е част от Cirque de Soleil?"

Повечето от гостите в публиката разбраха препратката към популярното в Лас Вегас шоу, известно с акробатите, магиите и импровизациите си, пише АП.

„Боже мой, не знаех, че управлението на твърди отпадъци е толкова спорна тема”, засмя се Клинтън – „Слава богу, че не е играла софтбол, като мен”.

Браян Спеласи, специалният агент на тайните служби, отговарящ за сигурността, коментира, че е задържана жена и ще й бъдат повдигнати обвинения.

На сцената бе намерена оранжево черната й маратонка, допълва той.

Айлин Росън, съпругата на участник в конвенцията от Денвър казва, че е видяла обувката да прелита, както и хвърлени хартии от жената.

Росън казва, че тя е приближила ограничителното въже, на около 6 реда от сцената, хвърлила ги е, обърнала се е, вдигнала ръце и тръгнала към задната част на залата. Службите за сигурност са я арестували веднага след това.

Присъствал на събитието е предал на репортер един от хвърлените документи от жената, сочи АП. Той е декласифицирано копие от документ на министерството на отбраната, заведен по онова време като поверителен, и датиран от август 1967, касаещ операция на боливийската армия, наречена „Синтия”.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »