Опра обвини луксозен швейцарски магазин в расизъм

11 август 2013 - 10:39 |   Прочетена (2260) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Собственикът на магазин за луксозни стоки в Цюрих отрече да е проявяван расизъм към Опра Уинфри, която била разубедена да си купи чанта за 35 000 швейцарски франка, пише Ройтерс.

Популярната телевизионна водеща от САЩ, която наскоро бе  определена за най-влиятелната публична личност в света, бе в Швейцария за сватбата на Тина Търнър.

Уинфри разказа, в две интервюта в родината си, че продавачката отказала да й продаде чанта от крокодилска кожа, като й заявила, че „била твърде скъпа“ и й предложила друга, по-евтина.

Луксозният магазин Trois Pommes отрича да има какъвто и да било елемент на расизъм към Уинфри, популярна водеща от афро-американски произход. Уинфри искала да си купи чанта „Дженифър“, създадена от дизайнера Том Форд, по името на актрисата Дженифър Анистън. Собственикът отдава инцидента на езиковата бариера.

„Това е абсолютно класическо неразбирателство“, казва Труди Гьотц през Ройтерс.

„Няма нищо общо с расизма, аз съм тук и мога да ви гарантирам, че всеки клиент е цар“.

Продавачката искала да покаже на Уинфри, че чантата се продава и в друга разновидност, което може да е създало усещането у телевизионната водеща, че магазинът не иска да й продаде чантата, казва Гьотц.

„Естествено, че нещата не стоят така. Кой не иска да продаде чанта за 35 000 долара?“, казва тя.

Trois Pommes оперира ред бутици за луксозни стоки в Швейцария, включително магазин на Том Форд.

59-годишната Уинфри, която вече има своя телевизионна мрежа, е спечелила 77 милиона долара, за последните 12 месеца, което я постави на първо място в класацията на Forbes за най-влиятелна знаменитост, пети път в който тя оглавява класацията.

Тя ще участва и в предстоящия филм „Икономът“, в който се разглеждат расови проблеми, в история за афро-американец, който работи в Белия дом при няколко президента.

Инцидентът в магазина доведе до множество критики в швейцарските медии, в чийто фокус в последната седмица бяха репортажи, че бежанци не се допускат до обществени спортни съоръжения в страната, като общински басейни, което доведе до критики от правозащитната организация Human Rights Watch.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »