Визите за български граждани за САЩ остават

28 ноември 2012 - 09:09 |   Прочетена (562) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Визите за български граждани за САЩ остават, потвърди посланикът на САЩ в ЕС Уилям Кенард в отговор на въпрос евродепутата Евгени Кирилов, съобщиха от съобщиха от екипа на българския депутат, цитирани от БТА.

България е една от малкото страни в ЕС, заедно с Полша, Румъния и Кипър, за чиито граждани все още са необходими визи за САЩ. Евгени Кирилов подчерта, че парадоксът се поражда от това, че според механизма за присъединяване към безвизовия режим, годишно отказите за визи не трябва да надвишават определен процент от всички заявления, но тези откази се дават именно от американските власти, в лицето на техните дипломатически мисии в съответната страна. "В България по случая имаме поговорка - "И ножът, и хлябът са в едни ръце", каза още Кирилов.

В отговор американският дипломат заяви, че администрацията на преизбрания президент Барак Обама, и той самият разбират разочарованието и работят в тази посока, но тази ситуация вероятно ще продължи още известно време.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

БББЦ ВЪ ЦВЪЪ И ДЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
28 ноември 2012 - 22:36
1
КОГАТО СЕ ВЪРНЕ ББББББ ОТ САЩ СЛЕДЕТЕ КОЛКО КОНТИГЕНТА ЩЕ ИЗПРАТИМ ЗА ИРАК И АВГАНИСТАН!!!!!!!!!!!!!!МАЙКИ ЧАКАЙТЕ ДЕТСКИ!!!!!!!!!!!
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »