Сорос дари 1,5 милиона долара за кампаниите на Обама и демократите

28 септември 2012 - 12:28 |   Прочетена (499) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Милиардерът Джордж Сорос даде 1,5 милиона долара на организационните комитети, подкрепящи кандидатурите за влизане на президента Обама в Белия дом и демократите в Конгреса, съобщи Ройтерс, като се позова на информация от въпросните комитети.

Сорос, който е известен донор на либерални политически каузи, е обещал 1 милион на организационния комитет Priorities USA Action, който реклаимра преизбирането на Обама и 500 000 на Majority PAC и House Majority PAC, комитетите, които подкрепят кандидат-конгресмените на демократите.

Ходът на Сорос, който остана извън прожекторите през цялата кампания по набирането на средства, може да доведе до писането на още чекове от богати американци, които досега избягваха даването на пари на организационните комитети, коментира Ройтерс.

Въпросните комитети са неофициални групи, които формално не са свързани с предизборните кампании. Те набират неограничени суми от физически лица, корпорации и организации, в подкрепа на кандидатите.

До тази година, Сорос, чието състояние се оценява на 19 милиарда долара от Forbes, държеше рекорда за най-голяма сума дадена по време на предизборен цикъл, като похарчи 27,5 милиона долара през 2004, в опит да бъде победен Джордж У. Буш.

Рекордът му бе задминат по време на настоящата кампания от собственика на казина в Лас Вегас Шелдън Аделсън, който даде 70 милиона долара за кампанията на републиканците.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »