Пеевски декларира, че е собственик на още три компании

24 май 2017 - 17:25 |   Прочетена (5241) |   Препоръчай (2) |   Коментари (0)

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е придобил три нови компании. Това става ясно от декларациите му по закона за конфликт на интереси, които бяха публикувани на сайта на парламента във вторник.

Той е едноличен собственик на учредената в началото на месеца ИНТ ЕООД. Тя е регистрирана в София на ул. "Екзарх Йосиф", където се намират и останалите му фирми.

Предметът на дейност, който е посочен, е "търговско представителство и посредничество, консултантски услуги, сделки с недвижими имоти, сделки с интелектуална собственост, комисионни сделки, продажба, внос и износ на стоки, както и всяка друга дейност и/или сделки, които не са забранени от действащото законодателство."

Управител на фирмата, пак подобно на другите дружества на Пеевски, е Александър Георгиев. Фирмата е с капитал от 1 млн. лв., които са били депозирани в сметка в Първа инвестиционна банка.

Другото регистрирано дружество "Интръст" ЕАД също е 100% собственост на Делян Пеевски. Капиталът от 4 млн. лв. също е депозиран в ПИБ. В съвета на дружеството влизат адвокат Дора Спасова (тя е пълномощник на фирмите на Пеевски пред Търговския регистър, а освен това участва и в няколко други дружества, свързани със семейството), Виолета Димитрова (също участва във фирми, свързани с Пеевски) и Александър Георгиев, който е представляващ. 

Делян Пеевски декларира 100% собственост в дружеството Mercury Holding LTD. От декларацията не става ясно къде е регистрирано това дружество.

Депутатът от ДПС е запазил собствеността си във Intrust Ltd., (чрез което е собственик на вестникарската империя и контролираше "Техномаркет", преди да я прехвърли в друга дубайска фирма) и Proof Method Marketing.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »