Карадайъ: ДПС никога няма да бъде срещу Турция

21 май 2017 - 10:16 |   Прочетена (3778) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС, заяви, че партията му никога няма да бъде срещу Турция.

"Ние никога не сме били и няма да бъдем не само против Турция, но и против нито един наш съсед", заяви Карадайъ на традиционния митинг-събор в местността Демир баба теке по повод майските събития от 1989 г. и "възродителния процес", цитира го БТА. Той добави, че Движението последователно води политика в името на силна, светска, демократична, Кемалистка република Турция да бъде част от Европейския съюз.

Според Карадайъ лъжата, че ДПС е против Турция е целяла да ги раздели и именно тези, които се опитвали да разделят ДПС, носели отговорността за участието на националистите във властта. "Тази лъжа доведе и до още един голям проблем - заставиха и поставиха наши имами да се занимават с политическа дейност", смята той. Добави, че от 28 години ДПС отстоява, че мястото на духовниците е в храма и те трябва да бъдат обединители.

От Демир баба текке Мустафа Карадайъ призова Главно мюфтийство да вземе мерки: "Ако те не вземат мерки, ние мюсюлманите ще вземем".

Председателят на ДПС добави, че каузата и ценностите на ДПС са толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност. "От 28 години ние черпим сила от нашето единство и заедност, и всеки който се опитва да ни разделя, е наш враг и ние ще се борим против него", допълни Мустафа Карадайъ.

 

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »