Дончева: Активите на КТБ ще се източват още 10 години

05 април 2015 - 21:28 |   Прочетена (1025) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Лидерът на „Движение 21” и дългогодишен депутат от БСП Татяна Дончева разкри, че вече не е адвокат на касиерката от Корпоративна Търговска банка Маргарита Петрова, предава offnews.bg.

В ефира на Нова телевизия тя обяви, че не защитава никого от сриналата се финансова институция.

Дончева коментира, че според нея трябва да се премахне банковата тайна върху безлимитните кредитни карти, върху влоговете на такива лица, както и върху кредитите, които са получени преференциално във фалиралата банка.

Тя заяви, че закрилата, която министър-председателят Бойко Борисов обещава на Василев, ако се върне в България, никога не може да се реализира. Тя се аргументира с факта, че имало много заинтересовани лица Цветан Василев да не проговори.

„КТБ можеше да продължи да функционира. Трябваше да се дадат едни половин милиард лева. Нямаше да има цесии и разни такива неща. Едни безмозъчни кретени обезцениха активите на банката и я фалираха. Правителството приказва глупости, че хората нямат право на нищо повече от 100 000 евро. Тази банка ще се точи още 10 години. Има много големи интереси, които ще излязат извън рамките на България”, категорична беше Дончева.

Тя твърди, че настоящите управляващи от ГЕРБ също са гледали безучастно фалита на КТБ.

„От разклащането на банката, от действията на прокуратурата до идването на ГЕРБ на власт те нямаха категорична позиция“, заяви Дончева.

Тя каза още, че съдебната реформа никога няма да се случи.

„Никой министър няма шанс да прокара такава реформа. Това е една изключително двулична игра. Става ясно, че Делян Пеевски, ГЕРБ и ВКП са премного оплетени, за да променят нещо от статуквото. Няма защо любителите на писане на харти да таят надежди“, заяви Татяна Дончева.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »