Миков ще изпрати писмо до президента за вето на заема

26 февруари 2015 - 13:39 |   Прочетена (700) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

БСП ще изпрати писмо до президента Росен Плевнелиев, в което се посочва противоконституционното гласуване на новия заем вчера. Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на социалистите Михаил Миков, цитира го Дарик.

„Днес ще изпратя писмо до президента, в което ясно ще очертая противоконституционните действия на гласувалите в Народното събрание. Не може да се говори за върховенство на закона, когато Народното събрание не спазва Конституцията. Не може президентът да има претенция за държавен глава, когато самият той не се съобразява с Конституцията и предварително и преди още да се е запознал с фактите, със стенограмата, със събитията в Народното събрание, да казва, че не обмисля вариант за вето. Това не е предварителен въпрос, а е въпрос, който почива на факти и на Конституция", заяви лидерът на социалистите.

По думите му вчера в Народното събрание се е видяла една конфигурация, която днес създава напрежение в политическото пространство.

„Някои политици говорят за оставки, цели ръководства, неубедителни обяснения... Ние ще продължим в тази история да бъдем на страната на хората. Този дълг от 16 млрд., искам само да обърна внимание, че не става въпрос за редукция, защото той беше приет във вида, в който е внесен", каза още Миков.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »