Калфин за Станишев: Демагогията взима много големи размери

15 февруари 2015 - 15:09 |   Прочетена (743) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

„След като говори на дълго и широко за АБВ Станишев каза, че президентът Първанов нямал право да говори за БСП. Демагогията вече взима много големи размери”, така
вицепремиерът Ивайло Калфин коментира по Би Ти Ви днес изказвания на бившия лидер на БСП Сергей Станишев от миналата седмица.

Тогава Станишев определи партията на Георги Първанов и Ивайло Калфин АБВ като "брошка на ревера на Борисов", за да можел той да претендира, че в управлението му има нещо ляво.

"Колкото и да говори за брошки на ревера, всичко това е желание (на Станишев) да се отърси от близкия, за негово съжаление, спомен за безпринципната коалиция с ДПС, за скандалите с Пеевски, за безобразното и изключително лошо управление на държавата. Няма как с атаки срещу другите да го направи", отвърна Калфин и добави, че много се забавлявал докато гледал интервюто с председателя на ПЕС.

"Ние имаме много подробно подписано политическо споразумение, каквото не е имало при друга коалиция. Ние настоявахме още като част от БСП да има такова споразумение, за да се знае кой какво прави там (в кабинета "Орешарски"). Сергей Станишев отказа да го има и каза: "Това не е коалиция, ние така заедно просто си правим политика".

Калфин уточни, че въпреки всичко не вижда причина БСП и АБВ да не се явят на местни избори заедно.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »