210 милиона лева се очаква да бъде дупката в бюджета на МВР

16 ноември 2014 - 16:55 |   Прочетена (934) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

210 милиона лева се очаква да бъде дефицитът в МВР към края на тази година, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков по време на представянето на политическото ръководство на министерството. Той допълни, че заплатите на полицаите са гарантирани и опасност за тях няма, цитира го БНР.

Вучков ще има трима заместници. Първият от тях - Красимир Ципов, ще се занимава с връзките на МВР с Народно събрание и с писането на закони. Филип Гунев, който запазва поста си от служебния кабинет, ще държи ресорите "Социално подпомагане" и "Международно сътрудничество". Третият заместник-министър - Цвятко Георгиев, ще се грижи за бюджета на МВР и за обществените поръчки.

Веселин Вучков очерта два основни приоритета в работата на вътрешното министерство:

„Огромният бюджетен дефицит във вътрешното министерство, който наследяваме, той е продиктуван от ред фактори и най-вече от новото законодателство, което влезе в сила на 1-ви юли тази година, най-вече новият Закон за МВР. Втората краткосрочна неизбежна задача, която стои пред нас, това е силният миграционен натиск”.

Вучков каза, че част от недостига на средства ще бъде наваксан чрез административни реформи в самото министерство.

По повод темата от последните дни за за мястото на пожарната, министърът беше категоричен, че за момента службата остава в рамките на МВР.  Той коментира и евентуална смяна на главния секретар Светлозар Лазаров. Веселин Вучков беше категоричен, че според  Закона за МВР, приет от предния парламент, заемащият този пост е с 5-годишен мандат. 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »