Сашо Диков: Връщането на Танов е равнозначно на назначението на Пеевски

18 август 2014 - 10:16 |   Прочетена (859) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Ваньо Танов си е Ваньо Танов. Преди малко се потвърди, че един от двамата в тази държава лъже – или Бойко Борисов лъже, че му се е обаждал Първанов, или Първанов лъже, че не се е обаждал”. Това заяви в студиото на Нова телевизия тази сутрин водещият на предаването „ДикOff” Сашо Диков.

Според Диков връщането на Ваньо Танов на ключовия пост в Митниците е равнозначен на назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Имаме признание на Бойко Борисов. Той пред мен го каза. Аз бях в кабинета му, когато потвърди съществуването на този разговор”, обяви Асен Генов от „Протестна мрежа”. Малко по-късно в ефира на предаването бе пуснато интервю на Генов с Борисов от 2012, в което тогавашният премиер признава за разговора с Танов и за намесата си в проверката на митниците в пивоварната на Мишо Бирата, с уточнението, че са подбирани селективно части от записа.

При управлението на ГЕРБ Танов в продължение на три години заемаше този пост, но аферата „Ало, Ваньо” го свали от шефското място.

„Аферата „Ало Ваньо” не придоби развръзка в юридически смисъл, но мисля, че в морален отдавна е ясно...” – коментира Диков, допълвайки, че по време на аферата Танов „се скри за шест дни като мишка”.

„Не знам дали си дават сметка президентът и Близнашки, че връщането на Танов е равнозначно на назначението на Пеевски”, коментира Диков.

Генов допълни, че ако се обвиняват БСП и ДПС в задкулисие, с поставянето на Пеевски за шеф на ДАНС, не може да се пропуска назначението на знакови фигури от кабинета „Борисов”, които създават „реминсценции за корупционни зависимости, за неправомерна употреба на власт, какъвто е случаят с Танов”.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »