Ревизоро: Танов създава огромен проблем за ГЕРБ и Борисов

14 август 2014 - 16:48 |   Прочетена (762) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

На Танов са му предложили, харесал е поста, веднага е скочил, отишъл е. Проблемът е, че със заемането на този пост той създава огромен проблем на политическата сила, която предишния път го излъчи. Това коментира в ефира на националното радио Емил Димитров–Ревизоро, бивш шеф на Агенция "Митници".

„45 дни преди избори всички са обединени срещу Бойко Борисов заради това, че той лансира според опозицията свои кадри навсякъде във властта, а най-знаково назначение за всички е това на Ваньо Танов. Той твърди, че не е така, ние знаем, че не е така, но никой няма да му повярва”.

„Президентът по Конституция има право да проведе избори, той съставя един служебен кабинет. Този служебен кабинет прави назначения и в резултат на цялата тази дейност вместо да имаме една равнопоставеност между политическите сили - всяка да си представи програма, дебат, някакви планове и ние да си изберем по-добрия, изведнъж сега се показва в едно състояние ГЕРБ, когато всички са срещу него и то не в последния ден, както стана с Костинброд, а 45 дни по-рано. Бойко Борисов в момента се оказва, че е жертва на един сценарий, който хора, много близки до него, в момента са му скалъпили…” – вярва Димитров.

„В момента най-голямата политическа сила са ГЕРБ, те са почти около мнозинство. Дали този скандал 45 дни по-рано няма да доведе до подобен резултат, както след Костинброд – за малко да не им стигне пак да направят самостоятелен кабинет и да се откажат от властта. Сега с действията си Танов изключително много вреди точно на хората, които го номинираха предишния път. Когато те бият свои хора, най-много боли” – коментира Ревизоро.

„Президентът в случая носи много голяма отговорност. С назначаването на Порожанов и премиера и с последващите назначения във втория ешелон, които в момента опозицията умишлено преписва на Бойко Борисов, те малко предрешават мача. Борисов в момента е в едно незавидно положение”, коментира още Емил Димитров.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »