Преподаватели искат Близнашки да оттегли назначението на Ваньо Танов

13 август 2014 - 17:31 |   Прочетена (630) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Групата на преподавателите, подкрепили протестите и студентската окупация през 2013-2014 г., изпрати отворено писмо до служебния премиер Георги Близнашки, с което настоява за оттеглянето на Ваньо Танов от директорския пост в митниците.

„Повечето от нас са на мнение, че кандидатура като Ваньо Танов, пораждаща опасения и посрещана с подозрение от гражданското общество, отправя лош сигнал към всички, очакващи реални промени в страната ни и готови да работят за тях. След обсъждане и гласуване мнозинството сред нас подкрепя апела за оттеглянето на Танов от поста директор на Агенция „Митници” и заменянето му с подходящ професионалист в сферата в името на принципите, за които протестирахме заедно през последната повече от една година”, пише в отвореното писмо до Близнашки.

„През съвсем наскоро изминалите около 400 дни управлението на страната беше безпрецедентно нелегитимно и вредоносно със своите действия, а една немалка част от българското общество живееше в постоянен протест и съпротива срещу олигархията, довела страната ни до това положение. Разпускането на 42-то Народно събрание и назначаването на служебно правителство за подготовка на предсрочни парламентарни избори бяха един добър знак за началото на дългия оздравителен процес, който България тепърва предстои да преживее. Затова отговорността на служебния кабинет е сериозна, а обществените очаквания към него са големи”, подчертават преподавалите.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »