НС прие актуализацията на НЗОК и отиде в историята

04 август 2014 - 15:35 |   Прочетена (625) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Парламентът прие окончателно на второ четене актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса, с която се осигуряват допълнителни 225 млн. лева.
Веднага след края на дебатите и гласуването зам.-председателят на парламента Мая Манолова удари и последния звънец на 42-рото Народно събрание, предава онлайн изданието на "Преса".

Парите за НЗОК бяха одобрени с гласовете на депутатите от "Коалиция за България" и ДПС, а тези на ГЕРБ единствено осигуриха кворум за заседанието, след което го напуснаха. В залата останаха само Менда Стоянова, Цецка Цачева и бившият здравен министър Десислава Атанасова, които се включиха в кратките дебати.

Още преди началото на дебатите по актуализацията на бюджета на НЗОК, която бе първа точка от дневния ред, мнозинството в зала гласува втора точка, а именно актуализацията на Държавния бюджет да отпадне. Самата актуализация на бюджета на НЗОК пък ще се случи чрез промяна в заключителните разпоредби на Закона за Държавния бюджет, след приемането на която ще бъде записано, че въпросните 225 млн. лева ще бъдат осигурени за сметка на намаление на бюджетните взаимоотношения на централния бюджет с бюджетите на други ведомства.

В началото на днешното заседание председателят на НС, Михаил Миков, съобщи и другата новина от бюджетната комисия: че ГЕРБ са оттеглили предложението си за даване на правомощия на служебното правителство да тегли външни заеми. То трябваше да бъде обсъдено и гласувано като трета точка в дневния ред на днешното парламентарно заседание.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »