ГЕРБ ще се върне в НС, ако има промени в бюджета и в този на НЗОК

07 юли 2014 - 16:03 |   Прочетена (628) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

ПГ на ГЕРБ е съгласна с проекта за програма на 42-то Народно събрание, приложена към поканата от Михаил Миков за разговори. Това се казва в писмо на лидера на партията и групата Бойко Борисов до парламентарния председател, съобщава пресцентърът на политическата формация.

От ГЕРБ обаче настояват в дневния ред на депутатите да бъдат включени актуализация на държавния бюджет и на този на НЗОК.

Консултациите между политическите сили, представени в НС, за уточняване на програмата за работа са утре (8 юли) от 11.00 ч.

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов е провел среща с председателя на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов, съобщиха от пресцентъра на партията. В рамките на срещата е било установено, че в бюджета на НЗОК е формиран дефицит от 491 млн.лева; че има риск от катастрофа в системата на здравеопазването и че липсват адекватни действия в сектора за неговото стабилизиране от страна на правителството на Пламен Орешарски през изминалата една година от управлението му.

„Заявяваме, че е наложителна актуализация в бюджета на НЗОК, съответно на Държавния бюджет за 2014г., внесен от Министерски съвет незабавно в Народното събрание и предлагаме средствата да се осигурят за сметка на Държавния бюджет от Раздел II Разходи, т.4 Резерв за непредвидени и неотложни разходи – за икономически растеж и държавност (500 млн.)”, се посочва в позицията на провелите срещата.

ГЕРБ декларира, че ще присъства в пленарна зала на Народното събрание, при условие че актуализацията в бюджета на НЗОК, съответно на Държавния бюджет за 2014г., е внесена от Министерски съвет в рамките на седмицата 07.07-12.07.2014 и е точка за разглеждане на редовно или извънредно заседание на Народното събрание.

ГЕРБ поема този ангажимент пред БЛС и обществото, осъзнавайки тежестта на проблема, критичната ситуация за българското здравеопазване и необходимостта от бързи мерки, по които следва да се демонстрира надпартийна отговорност, пишат от партията.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »