Енимехмедов: Надявам се г-н Доган да излезе от философския сън

25 юни 2014 - 11:39 |   Прочетена (630) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

В продължение на години ДПС разделяше гражданите на наши и ваши – България е прекалено малка, за да бъде разделена. Това каза пред журналисти на излизане от съдебната зала Октай Енимехмедов, предаде Агенция „Фокус”.

В съда Енимехмедов поиска мярката му за неотклонение да бъде променена на друга по-лека, но съдът остави без уважение искането му и мярката му за неотклонение остава „домашен арест”.

„Това е нещо, което ми тежи от години наред и полагам усилия в тази насока народът да се обединява. Едно от нещата, които трябваше да се случат, беше именно това – това със „Сокола”, каза Енимехмдов. Попитан, как той обединява народа, Октай отговори, че всеки прави това според своите възможности.

„Идеята е народът да се обедини най-накрая и се надявам, че държавата ще събере сили, да се изправи на крака и да вкара тези, които съсипаха държавата, а именно „Сокола” (в затвора). Той за пореден път доказа – през тази една година политиката, която води, до какво води тя. Затова се надявам държавата да се изправи на крака и да ги хване тези хора за ушите и да ги вкара в съда”, обясни Енимехмедов, като допълни, че мястото на тези хора е в затвора.

„Аз се надявам възможно най-скоро г-н Доган да излезе от този философски сън, в който е изпаднал в продължение на една година, защото целият народ страда. Не знам, дали вие си давате сметка, но всичко това, което се ръководи, като действия на тяхната политика – след две години ще плащаме тази цена”, отговори Енимехмедов на въпрос, дали според него, както според други хора отношението на Доган се е променило от инцидента до сега.

„Когато хората се оплакват от това, какви са управляващите, по скоро трябва да обърнат внимание на себе си, защото какъвто е народът, такива са и управляващите”, каза Октай Енимехмедов и допълни, че ако още днес това правителство не си подаде оставка, нищо добре не ни очаква.

От думите му става ясно, че той има амбиции да стане народен представител, като обясни, че единствено по такъв начин, той ще може да помогне на хората, като участва в законодателството.

„В тази страна има доблестни мъже и се надявам, че те ще продължат да се борят за нашето бъдеще”, каза той. Попитан, при едни предсрочни избори дали ще участва, той отговори, че ако има нужните средства, ще участва в предсрочните парламентарни избори.

След като мярката му за неотклонение остана без промяна, а имено „домашен арест”, Енимехмедов беше попитан, дали ще иска разрешение от съда, за да може да ходи на лекции. Той обясни, че съдът в това отношение е коректен и каза, че той дори и в момента ходи на лекции.

Единственото несъгласие на Енимехмедов със съда е за това, че беше отказано да бъде разпитан в съдебната зала почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Тогава съда обясни, че Доган се намира в дълбока депресия и не би могъл да дойде в съда.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »