Борисов: Проверяват имотите ми и тези на всички мои близки

12 декември 2013 - 09:46 |   Прочетена (647) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

"Колкото съм бил в СИК, толкова съм и собственик на медията, както се твърди от определени групи от хора. В момента водя 15 дела по тоя въпрос. Искам да ви помоля да не им се връзвате" Това каза пред Нова телевизия бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Аз мисля, че от 97, двама депутати са 2 процента - каза Борисов за напусналите през последните дни народни представители партията.

"Днес ще се срещна с групата и ще ги помоля, ако на някой не му харесва някой в партията – дали аз, дали някой друг, да си подадат декларации да напуснат, да станат независими. Тези двамата, които напуснаха, са си разказали защо са напуснали. Последният ми изпрати есемес, че винаги ще ме уважава, но иска да стане независим", разказа бившият премиер.

Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция, заяви още лидерът на ПП ГЕРБ.

"Не виждам нещо, което да ме тревожи. В рамките на този парламент тези напуснали партията нямат никакво значение. Аз съм убеден, че когато спрат социологическите агенции, привързани към БСП, да дават такива резултати, ще стане ясно. Това че двама депутати са напуснали....", добави Борисов.

По думите му, ДПС полага усилия да извади хора от партията.

"Ние сме си направили своите изводи и по издигането и утвърждаването на кадри от различни области. Ще гледаме по-прецизно на следващите избори", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Аз съм им работодател на тези хора. Това са единствените работни места, които Орешарски е създал в този си мандат."

По този начин Борисов коментира протестиращите, които го очакваха рано сутринта пред студиото на Нова телевизия.

"Аз винаги съм бил човек, който се отнася с уважение и към прокуратурата, и към съда. Ако се докаже, че е имало незаконно подслушване, ще има дела, ще се разбере. Когато беше случката с „Галерия“, на третия ден се знаеше кои журналисти са подслушвани, сега минаха 7-8 месеца и няма нищо", заяви Борисов.

Важният човек в държавата се казва Ахмед Доган, всички останали хора са негова функция, каза още той.

Цветанов е правил за ГЕРБ и прави много, посочи Борисов и допълни, че не би се разделил с него.

"А иначе, в изпълнителната комисия, на ключови места, ще има нови лица".

Попитан дали е възможно да има нов председател, Борисов отговори, че е възможно.

"Бях обвиняван, че по време на моето управление, съм притискал бизнеса. Вие как си представяте физическo притискане на бизнеса?! В момента правят проверки на мен, на всички мои близки и хора, които ме познават", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

"Аз и сега отричaм автентичността на записа, който излезе преди няколко месеца. Тогава ставаше дума за бира, която хората искат да си бутилират и продадат, да не застоява. И цялата стойност е към 30-40 000 лева."

Това коментира Борисов за скандалните записи, излезли с Мишо Бирата.

Ваньо Танов е слушан официално. Ако тези записи бяха предадени в прокуратурата, няма да оспорвам. Но те, освен, че не са предадени, са монтирани, допълни още бившият премиер.

Другите имат по 100 фирми, аз имам една четвърт, която през 1997 година е прекратила дейността си.

Чисто партийно ние ще си направим необходимите изходи.

Имам дискове с операциите ми. Всяка моя операция е филмирана и мога да я предоставя на колегите от парламента.

Нито БСП, нито ДПС, нито Сидеров са спечелили изборите. ГЕРБ е първата политическа сила. Как ще оставя Сидеров да ме вика мен в парламента? Аз парламента ще напусна, няма да позволя Сидеров да ме вика, заяви Борисов.

Затова не е естествена средата в момента. ГЕРБ е първа политическа сила.

По повод скандала, че ГЕРБ плаща минимален наем в НДК за своята централа, Борисов каза: „На "Позитано" цялата сграда е 7500 лева на месец. Два етажа в малкото НДК е 5500 лева. Поканете партийните лидери да ви покажат договорите си за наемите и сметнете на квадратен метър колко струва. Аз ще ви изпратя моя договор“.

Говорихме 20 минути за двамата напуснали депутати, но не говорихме за двамата напуснали ДКЕВР вчера. Причината да са напуснали е, защото са или притискани да намалят тока изкуствено, или са принуждавани да фалират НЕК и да го продадат на безценица, защото ДКЕВР е с милиони загуби тази година, посочи Борисов.

Искам да ви напомня, че ако на един проект една част само не е направена, се вземат парите за целия проект. Ако не се направи втори тунел на „Струма“, ще ни вземат всичките пари, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »