В седем общини има частични местни избори

29 септември 2013 - 10:05 |   Прочетена (739) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

В градовете Белене и Трън днес има частични местни избори за кмет.

С укази президентът Росен Плевнелиев е насрочил частични местни избори и за кмет на кметство Хлябово, община Тополовград, област Хасково; за кмет на кметство Царимир, община Съединение, област Пловдив; за кмет на община Гърмен, област Благоевград; за кмет на кметство Шишманово, община Харманли, област Хасково; за кмет на община Трън, област Перник; за кмет на кметство Селча, община Девин, област Смолян. Изборният ден продължава 13 часа и започна в 7.00 часа.

Най-интересно днес е съперничеството в община Гърмен, Гоцеделчевско, заради битката ДПС срещу ГЕРБ, която от парламента се пренася в селата Гърмен, Рибново, Дебрен, Осиково, Долно Дряново, Горно Дряново, Огняново, Марчево, Скребатно, Ковачевица. С право на глас са 12 344 избиратели.

Само двама са регистрираните кандидати, наложили се след като управлявалият общината в продължение на 14 години Ахмед Башев стана депутат от ДПС.

Минка Капитанова е кандидат на ДПС, подкрепена е от БСП и ВМРО. Верхад Ислямов е кандидатът, издигнат от ГЕРБ.

И двамата кандидати са от село Дебрен, къщите им са една срещу друга на главната улица в селото.

Според местни хора, цитирани от кореспондента на БГНЕС, вотът е не толкова битка на две партии, а кой има повече роднини. "Важното е, че кметът ще е от Дебрен, а не като до сега, от Рибново", казват местните хора.

В изборите за кмет на община Белене участват Милен Дулев - издигнат от местна коалиция "Бъдеще за община Белене", Милена Мънева от политическа партия "Нова алтернатива", Емил Михайлов, издигнат от местната коалиция "Демократи и земеделци за Белене", и Момчил Спасов - кандидат на БСП.

Право на глас в общината имат около 9200 избиратели,

До частичните местни избори се стигна, след като кметът на община Белене Петър Дулев бе избран за народен представител в 42-то Народно събрание от листата на "Коалиция за България".

В община Трън кандидатите за кмет са шестима. Правото си на вот могат да упражнят 3 777 жители.

Кандидатът на ГЕРБ е настоящият секретар на общината - 33-годишната Станислава Алексиева. Избраник на местната коалиция БСП-Земеделски народен съюз е началникът на отдел "Социални дейности" в общинската администрация Георги Миленков. СДС стои зад кандидатурата на представител на местния бизнес - Николайчо Панов. За партия "Нова алтернатива" ще се състезава Николай Георгиев. От името на ВМРО-БНД за кметското място ще се бори Виктор Витомиров. Симона Минева ще представя партия "Българска социалдемокрация"

В Трън досегашният кмет Станислав Николов подаде оставка, след като бе уличен в конфликт на интереси.

Изборният ден е 13 часа и започва от 07.00 часа до 20.00 часа. Ако пред секционната комисия има избиратели, които не са гласували в 19.00 часа, им се вземат документите и те гласуват не по-късно от 21.00 часа.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »