Станишев настоява за увеличаване на минималната работна заплата

28 август 2013 - 14:36 |   Прочетена (863) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

„Ще настояваме пред правителството за увеличаване на минималната работна заплата", заяви на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев. Повод за сбирката е обявяване на приоритетите на управляващите в новия политически сезон, предава „24 часа онлайн“.

Социалният пакет е водеща тема за Коалиция за България и през новия политически сезон, стана ясно на срещата.

„Смятаме, че е важно през септември да се проведат обществени обсъждания на проекта за договор за следващия програмен период на ЕС. Ще инициираме редица дискусии по новите оперативни програми", каза лидерът на БСП.

Ще продължим ускорено работата по изборното законодателство, отбеляза той.

„Ще търсим диалог и национално съгласие по водещи теми. Ще предложим декларация на останалите политически сили в парламента за постигане на съгласие по национални теми", отбеляза Станишев.

В началото на новия политически сезон той и партията му очакват „истинска, сериозна дискусия“ по програмата на правителството.

„Очакваме да чуем от Пламен Орешарски като министър-председател приоритетите. Ще бъде направена оценка и на 100-те дни на правителството", отбеляза Станишев.

„Приоритетни ще са темите за доброто управление и прозрачността. Готвят се промени в Закона за обществените поръчки за по-равен достъп до обществените поръчки. Трябва да се продължи и с диалога с гражданското общество", посочи лидерът на БСП.

„Естествено, водеща приоритетна тема е актуализацията на програмата ни преди изборите. Тази промяна не става лесно, има съпротива. Ще продължим убедено по този път", каза Станишев.

На пресконференцията бе председателят на Народното събрание Михаил Миков и председателят на Комисията по външна политика към парламента Янаки Стоилов.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »