Сидеров обяви война на „продажните медии“ и отиде да ги обстрелва с яйца

27 юни 2013 - 15:13 |   Прочетена (819) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

 "Атака" организира контрапротест. Шествието тръгна от централата на партията, като начело са лидерът Волен Сидеров и депутати от партията, съобщава „Сега“. Шествието на партия „Атака” спря пред парламента. Председателят на партия „Атака” Волен Сидеров започна да настоява да дойде човекът, който тази сутрин е казал на протеста, че ще му изтръгне гърлото.

Според него протестите изобщо не са мирни и симпатични, а протестиращите всяка сутрин са подкупени.

Сидеров поиска три оставки - на президента Росен Плевнелиев, на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и на кмета на София Йорданка Фандъкова, заради "насилствения протест срещу "Атака".

"От тях никой не си свърши работата като държавник", каза той.

В шествието на „Атака” са около стотина души от онези, които охраняваха сградата на партията от протестите. Те блокираха движението на бул. „Цар Освободител” и бул. „Васил Левски” до Софийския университет.

Шествието продължава към Орлов мост и Цариградско шосе. Те се канят да минат през офисите на всички "продажни медии". В момента атакистите се насочват към сградата на Нова телевизия, която се канят да обстрелят с яйца.

Сградата се намира в района на летище "София".

"Ще хвърляме камъни, домати и яйца по офисите на БНТ, БТВ, Нова телевизия и Канал 3, защото очевидно така се прави и полицията позволява хулигански прояви", каза Сидеров.

В декларация, разпространена снощи и изчетена днес от Сидеров в парламента, пише:

"В помощ на превратаджиите работят основни национални медии като държавната телевизия БНТ, Би Ти Ви, Нова телевизия и Канал 3. Тези медии чрез всекидневни манипулации, лъжи и пооощряване на закононарушители изпълняват антидържавна и антинационална поръчка, давана от вън. Поръчката идва от чуждите монополи и вериги от фирми, които изпомпват печалби години наред от българския народ. Застрашени от евентуалните мерки на новото правителство срещу монополите, тези компании хвърлят в момента милиони, за да активират изхвърлени зад борда политици и групи и да продължат колониалното заробване на България".

В района на Орлов мост едва не се стигна до сблъсък между протестиращите срещу кабинета "Орешарски" и хората на Сидеров. Стигна се до остра размяна на реплики.
В района има засилено полицейско присъствие.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »