Над 8 тона тежат изборните книжа и консумативи само в Благоевградско

10 май 2013 - 15:34 |   Прочетена (738) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Областната администрация в Благоевград е пълна готовност за провеждане на парламентарния вот.

Доставени са бюлетините и изборните книжа във всички 14 общини в региона, казва в интервю за Дарик радио зам.-областният управител Бисер Михайлов.

Над 8 тона тежат получените 342 000 бюлетини, изборните книжа и консумативи за вота. Във всички 539 секционни избирателни комисии са доставени копирните машини. Техният брой в Благоевградска област е 550, информира Бисер Михайлов.

"10 от машините са зачислени като резерв в общините. Два от ксероксите показаха дефект по време на тестването, но веднага бе информирана фирмата доставчик и те ще бъдат своевременно отремонтирани. Всички членове в секционните комисии са обучени да работят с копирната техника, ще има и наши експерти в деня на вота, които ще имат готовност за оказване на методическа помощ", обяснява зам.-областният управител Михайлов.

Имащите право на глас в Благоевградска област са 312 750 души.

Районната избирателна комисия ще бъде преместена в събота от сградата на областна администрация в общинската зала "22 септември". Там ще се приемат и всички изборни книжа след прюключване на гласуването на 12 май.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »