Марешки се видя като трета политическа сила, обеща 20% по-високи пенсии...

08 април 2013 - 09:35 |   Прочетена (604) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Партията на варненския бизнесмен Веселин Марешки "Либерален Алианс" обеща, че ако участва в следващото управление, пенсиите ще бъдат индексирани с 20 процента. Марешки, обаче, не даде ясно обяснение откъде ще дойдат парите за подобна мярка, коментира националното радио.

„Оттам, откъдето не стигат парите във варненския бюджет, в държавния бюджет и в бюджета на всяка една община в България. Това са пари, които изчезват в корупционни схеми и влизат в джобовете на определени хора. Нашата програма е няколко човека във Варна и примерно 1000 в България - малко по-бедни, но повече пари в държавния бюджет за социално слабите, т.е. точно тази социална справедливост, за която всички говорят, точно по този начин“ – заяви аптечният бос.

Веселин Марешки, който е собственик на 200 аптеки, обяви, че се съюзява за изборите с партията "Обединена социалдемокрация" на икономиста Кольо Парамов. Парамов е бивш главен ревизор на БНБ, а за кратко бе и съветник на Бойко Борисов.

"Либерален алианс" има 10.5 на сто електорална подкрепа към 31 март и се нарежда след ГЕРБ (с 27.3 на сто) и БСП (с 20.7 процента), според социологически данни, оповестени от самия Марешки на пресконференцията.

Марешки уточни, че данните са от проучване, поръчано от "Либерален алианс" на варненската агенция "Бухал", която била сериозна фирма и правела проучванията си на базата на голяма извадка - в случая 32 хиляди души.

На местните избори през 2011 г. агенцията познала разликата между Марешки и Кирил Йорданов още три месеца преди вота. Изчисленията са на базата на 52 процента избирателна активност. В такъв случая ГЕРБ би получил 80-90 депутати, БСП - 55-65 депутати, а "Либерален алианс" - 25-35 депутати.

"Бухал" дава на ДПС 9 процента или 25-30 депутати, на "Атака" – 6.2 на сто или 15-20 народни представители. От формацията смятат, че ще бъдат изненадата на предстоящите парламентарни избори.

Веселин Марешки не изключи възможността партията да стане и втора политическа сила. Той каза, че социологическите агенции не го включват в проучванията си и само веднъж през януари НЦИОМ са измерили одобрението към него.

Марешки декларира, че първото, което обещава "Либерален алианс", са лекарства за всички и то на много по-достъпна цена, индексиране с 20 процента на пенсиите веднага, а оттам нататък - приемане на швейцарското правило за индексиране на пенсиите всяка година, създаване на благоприятна бизнес среда, която да доведе до инвестиции, никаква бюрокрация и корупция, заплати на светло, които вкарват социални осигуровки във фондовете.

„Ние сме единствената гражданска формация, за нас няма значение дали хората са с дясна, лява или центристка ориентация, каква е етническата им принадлежност или професията им, а само дали са честни и професионално подготвени“, заяви Марешки.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »